Миро

ЗА ЗАПИСВАНЕ И ВЪПРОСИ

+359 888 609 309 – Миро

онлайн и на живо

Цена за 60 минути – 60 лв
120 минути – 100 лв

БЕЛЕЖКА

Тази практика може да бъде акцентирана за целите на компании,  търсещи висока ефективност за служителите си. На разположение съм да го обсъдим.

Следете за възможностите, които Lifeintegrity предоставя за включване в различни групи за развитие на качества и потенциали.

Следете за тях в секция график, Фейсбук и се включете в затворената Viber група, пишете на +359 895 511 221

Запознавайте се с предстоящи тематични групови пътувания и обучения в секция – блог.

ПРАКТИКИ ЗА ВИСОКА ЕФЕКТИВНОСТ И УСПЕХ

Бъдещето е на тези, които владеят баланса между материалната и духовната страна на живота. Всяко придвижване в баланс между двата свята, които така или иначе ни движат – видим, физически и невидим, енергиен, отвежда в т.нар. състояние на интегритет. А то представлява цялостност, в която ще изпитваш така търсеното щастие – без излишни действия, продиктувани от матрицата, без потребност да доказваш материално благосъстояние пред света, без да бъдеш далеч от себе си. Важният си ти с твоите цели, по пътя към твоя успех.

Твоето решение е в твоя дъх.

Работата със собствения дъх има възможност да придвижва всяка цел с огромна скорост. Когато се научиш да дишаш съзнателно, това ще ти даде директен достъп до дълбоките нива на енергия на подсъзнанието, които по време на автоматичното дишане са недостъпни. Останалите 3 компонента от формулата на твоя успех са ключови, за да може тя да сработи.

Ние набираме енергия от 4 основни канала – дъх, движение, храна и сън. Всяко намерение в живота може да бъде усилено с подобряване на качеството на тези 4 компонента.

Дъх

Той е една от големите, при това лични отговорности. Състои се в това, да си дадеш сметка за начина, по който дишаш във всеки момент от деня. Да умееш да наблюдаваш дишането си в различните ситуации, в които влизаш. Дихателната работа е задължителен елемент от успеха на всеки високоефективен човек.

Движение

Ако човек въведе в ежедневието си някаква дейност, свързана със съзнателно движение – фитнес, бягане, бойни изкуства, туризъм или върви продължително, може да се каже, че е набавил нужното количество движение. Практикувай редовно.

Храна

Когато човек започне да практикува съзнателно хранене и избира меню, създаващо бодрост и сила. Също, когато приемът на добавки, билки под различна форма и природните продукти се превърнат в неизменна част от живота.

Сън

Това е огромен ресурс за живот, който трябва да бъде набавян отговорно. На мъжете са нужни 7 часа сън, за жените – 8 часа. Така даваш възможност на тялото да премине през всички фази. Така се събуждаш с бодрост и с оптимизъм за живота.

Навигация по твоя път

Методът LifeIntegrity е базиран на работа предимно с дъха – един от тези основни канали. Предназначен е за хора, които искат да се движат съзнателно и с устрем към целите в живота си.

С помощта на умението, което можеш да придобиеш, практикувайки LifeIntegrity, си осигуряваш нова, качествено по-добра, по-балансирана и стабилна енергия за живот.
Ако си търсещ, стремящ се, ако оценяваш свободата да избираш живота си, интегритетът е пътят към тази ценност.  LifeIntegrity е краткото му име.

Водещ на практиката: Валентин Колчев – Миро, консултант по интегративно дишане, коуч и създател на метода LifeIntegrity

ЗА ЗАПИСВАНЕ И ВЪПРОСИ

+359 888 609 309 Миро

ул. „Иван Денкоглу“ 4

Цена за 60 мин –  60 лв

БЕЛЕЖКА

За потвърдена онлайн сесия се смята тази, която е предварително заплатена. След предварителна уговорка за часа на сесията може да я заплатиш на Revolut, +359 888 609 309

Сесията може да бъде отменена до 24 часа от насроченото време за провеждане. Платени суми за договорена, но непроведена сесия, не се връщат.

Следете за възможностите, които Lifeintegrity предоставя за включване в различни групи за развитие на качества и потенциали.

Следете за тях в секция график, Фейсбук и се включете в затворената Viber група, пишете на +359 895 511 221

Запознавайте се с предстоящи тематични групови пътувания и обучения в секция – блог.

ИНТЕГРАЛНА КОУЧИНГ СЕСИЯ

Интегралният подход в консултирането на различни проблеми, възникващи в живота на всеки човек, дава възможност за пълноценното им разглеждане в ситуативен вид и в дълбочина. Така се достига до проникновено разбиране, осъзнаване и преодоляване. За излизането от конкретно житейско „засядане“, „зацикляне“, дисбаланс, подходящият път е през получаването на подкрепа за промяна и лечение.

Повече от всяка друга практика, коучинг сесията акцентира върху личната работа и стремежа за „доизчистване“ на темите от излишна емоционална обагреност, превес на една гледна точка над другите (много често негативната) и преекспониране, което служи за нездравословна храна на ума.

В тази по-интензивна коучинг практика намираш решенията по-бързо. Нужна ти е доза устойчивост в началната точка, а аз ти помагам да я поддържаш и увеличаваш докъдето и докогато пожелаеш.

Като твой коуч, ще премина заедно с теб през бариери, сложни нюанси в твоята тема или заплетени взаимовръзки. Дишането, очувствяването на тялото и използването на светлата част от емоциите са твоите жалони в това твое лично начинание.

Трябва да си готов за промяната, за да се потопиш в нея. Иначе рискуваш да си в ролята на удавник! С теб съм, до теб съм, за да направиш най-доброто за себе си. За да си себе си – без укор, гняв, напрежение, болка. В цялата си прелест!

ЗА ЗАПИСВАНЕ И ВЪПРОСИ

+359 888 609 309 Миро

ул. „Иван Денкоглу“ 4

Цена за 90 мин (първата сесия е около 120 мин) – 100 лв

БЕЛЕЖКА

Заплаща се на място, след сесията или с карта Revolut, +359 895 511 221

Сесията може да бъде отменена до 24 часа от насроченото време за провеждане.

Следете за възможностите, които Lifeintegrity предоставя за включване в различни групи за развитие на качества и потенциали.
Следете за тях в секция график, Фейсбук и се включете в затворената Viber група, пишете на +359 895 511 221

Запознавайте се с предстоящи тематични групови пътувания и обучения в секция – блог.

ИНТЕГРАТИВНО ДИШАНЕ - ИНДИВИДУАЛНА СЕСИЯ

Индивидуалната дихателна сесия е метод за работа върху лични задачи, проблеми, търсения и въпроси с помощта на метода Интегративно дишане. Основната цел и ефективността на терапевтичното дишане е в това, че по време на сесията се постига достъп до несъзнаваното, активира се определен несъзнаван материал, който е емоционално най-значим и най-подходящ за отработване от психодинамична гледна точка в конкретния момент. Изведен на съзнателно равнище, този материал и съпътстващите го емоции се отработват и разтоварват, като освобождават психиката и тялото от носения дълго време „товар”.

Предимството на индивидуалната сесия е възможността да се навлезе в темата на конкретния човек с темпове, които са добри за него – всеки има различни възможности да следва процеса на осъзнаване и промяна.

Променяйки се, животът променя нас, но и обратното – когато се променяме ние, променяме живота си.

Как работи

С помощта на интегративните дихателни техники се постига ребалансиране на тялото и психиката, тъй като се променят съотношението на кислород и въглероден двуокис в кръвта, алкално-киселинният баланс, както и нивата на хормоните, невротрансмитерите и ендорфините. Постигат се благоприятни нива в биохимията на тялото, в състоянието на нервната система и в частност на мозъка. Като следствие от това се променя съотношението в активността на коровите и подкоровите области на мозъка, което води до преимуществена активност на подкоровите области – „хранилището” на потиснатите емоции. Промененото състояние се нарича

…изменено състояние на съзнанието.

Трудно е да се обясни на човек, който не е навлизал в него. Най-важното е, че това не е безсъзнателност или безпаметен транс. В изменено състояние на съзнанието, човек може да преживява връщане в отдавна отминал момент от живота си. Може да се потопи изцяло в това преживяване с всички съпътстващи го емоции, мисли и усещания, като в същото време не губи усещането за  тук-и-сега и има осъзнатоста, че в момента участва в дихателна сесия.

Това е състояние, при което пада контролът на възпитани и насложени в нас културални и социални норми. Претопяването на тези психически структури води до освобождаване и достъп до „резервоарите” с подсъзнателна информация. За съзнателна обработка, на повърхността „изплуват” сегменти от това съдържание и последващото им отработване и „разтоварване”. В резултат, системата психика-тяло се хармонизира и се привежда в нормален режим на работа. Осезаемите резултати в следствие на това са дълбоко емоционално освобождаване и физическо отпускане.

Ползи от интегративното дишане

* Подобрява психическото и емоционалното състояние.

* Редуцира тревожността.

* Справя се с минали травми и травматични събития.

* Води до осъзнаването на моделите, които саботират здравословното функциониране на всички нива.

* Освобождава от депресивни и други негативни емоционални състояния.

* Води до резултати, изразяващи се в повишена самооценка и себеуважение.

* Помага за отстраняването на различни пристрастявания.

* Балансира потока на енергия в тялото.

* Подпомага духовното израстване.

* Улеснява медитативното вглъбяване.

* Позволява пълноценната изява на любовта и радостта.

* Разширява самоосъзнаването.

* Подобрява дишането и осъзнатостта за него във всекидневието.

* Развива способности за бързо справяне със стреса.

* Води до разтоварване на цялата система и освобождаване на пространство в нея за Новото.

Как протича една индивидуална сесия

Започва с интервю, в което се определя посоката на сесията и инструкции за възможни преживявания и усещания по време на сесията. Разбира се, преживяванията са индивидуални – могат да бъдат от емоционален, кинестетичен (телесен) или сетивен характер, а обикновено са комбинация от трите. Също така, при всеки човек всяка следваща сесия се различава от предходната като интензивност на преживяванията, като емоционална оцветеност, като кинестетични (телесни) прояви или като сетивни (визуални, слухови и др.) възприятия. Не съществува строга схема, по която процесът се развива.

Първата сесия, която има и диагностичен характер, трае около 120 мин и в нея се определят състоянието и модела на дишане на клиента. За да има конструктивно придвижване в набелязаните теми, са нужни базови нива на усвояване на работата с дъха. Това налага планирането на определен брой сесии – най-често между 6 и 8, в зависимост от състоянието на дихателните възможности и темпото на възприемане на новите реалности. Когато става въпрос за болестни състояния, които са хронифицирани, възможно е да се наложи и по-продължителна програма, както и включване на други техники и методи.

Процесът

При някои хора преобладава емоционалната експресия (преживяване и изразяване на емоции и чувства). Обикновено това са изтласкани в подсъзнанието, неотработени и „неразтоварени” отрицателни емоции, като гняв, вина, мъка, срам, страх, свързани с отминали или актуални житейски моменти. Емоционалното изразяване не е задължително и непременно необходимо, за да се постигне трансформативен ефект и да се предизвика позитивна промяна. Съществуват различни типове хора – такива, при които емоционалното изразяване е по-лесно и обичайно, а също и такива, при които процесът протича предимно на ниво физическо тяло.

Отдавна е известно, че психика и тяло са една холистична (цялостна) система, а не отделни части. Всяка емоция се отразява и върху тялото така, както всяко телесно преживяване е свързано с усещания и емоции. Преди около 60 години Вилхелм Райх открива, че емоциите имат своето кинестетично проявление. Неговите изследвания и експерименти доказват, че потиснатите емоции имат телесни резервоари. Той нарича тези резервоари кинестетични или мускулни брони. Всяка потисната и неотработена емоция се натрупва в тези кинестетични брони и създава перманентно напрежение в определени области на тялото, което възпрепятства нормалното функциониране на мускулатурата, кръвообращението, лимфния поток, дишането, перисталтиката и т.н.

Кинестетичните прояви по време на сесията могат да бъдат различни. Обикновено това са мускулни спазми в различни области на тялото – ръцете, краката, лицевата и черепната мускулатура, междуребрената мускулатура, коремните мускули, мускулите на гърба и др. В рамките на една или няколко сесии, това напрежение се натрупва и разтоварва организмично (постепенно увеличаване на напрежението, достигане на пик, последван от рязко разтоварване). Понякога процесът се изразява в различни по характер и интензивност движения на тялото.  Възможни са и други телесни усещания и прояви, като усещане за студ или горещина, мравучкане, изтръпване, тремор, кашлица и др.

Jivot_v_Integralnostta-01

LifeIntegrity 2023. Всички права запазени.