Методът

Методите представляват съвкупност от опитности и изводите от тях. Веднъж изкристализирали, те се превръщат в мощна система, набор от добре подбрани, работещи и съчетаващи се инструменти за взаимопомощ и самопомощ. Най-хубавото е, че за всеки човек те могат да варират, да се пренареждат, да се дозират според нуждите – състояние на вътрешен поток, който се засилва или отслабва, променя цвета и посоката си, съдържанието и усещането, което създава.

LifeIntegrity е поток. LifeIntegrity, това сме ние.

Като консултанти, ние насочваме потока, за да създадем подходящата точно за теб вътрешна среда. Поддържаме го. Така ти помагаме да намериш отговори, решения отвъд досегашните ти граници, да придобиеш своите опитности за правене-на-живота.

Всяка индивидуална сесия, групова практика и събитие, водим в условия на вътрешен поток. Структурите и спонтанните възниквания се преплитат в едно цялостно преживяване, носещо интегритет за теб в посоката на твоето търсене.

Когато избереш да вървиш по пътя с наша подкрепа, приемаш да стигнеш до там, докъдето си позволиш. Имаш свое разбиране за количество усилия, време, енергия и средства, които да вложиш в промяната. Решаваш върху какво и колко искаш да работиш – със ситуация отпреди месец, която още не е заседнала трайно в теб или с повтарящ се модел, утвърждаван дори несъзнателно, активно или пасивно. Поставяш тема, навлизаш в нея и получаваш яснота с дълбочина. И емоционално лечение. Търсещият човек е намиращ човек.

Щом осъзнаеш моделите-бариери, пренасочваш фокуса върху същностния си път. Спомняш си мечтите, с които си дошъл на този свят, отваряш сетивата си за тях и усещаш как можеш да ги сбъднеш тук-и-сега. Ще ти помогнем да начертаеш твоите цели, към които да се движиш, осъзнавайки и моделите, и ресурсите, с които си тук. Лечението на модели-стопери всъщност ги трансформира в съзидание и творчество и ти дава енергия да продължиш осъзнато и в съзвучие със себе си. И от жертва на Съдбата се превръщаш в майстор на живота си.

Как работим?

В годините на практика сме изградили свой етичен кодекс, който спазваме неотменно – да получаваш честни и ясни отговори за това как, колко и по какъв начин с помощта на LifeIntegrity, можеш да подкрепиш себе си в личния си път.

Методите, които ни привлякоха като ученици на живота, сега използваме в практиките с пълна автентичност и само след като сами сме преминали през тях и сме постигнали резултати. Придържаме се към няколко жалона. В картината, която съзнанието често търси за своя опора, нека нарисуваме основните:

Дъхът

Този магичен и едновременно естествен инструмент на Сътворението, даден ни още в мига на въплъщението в човешко тяло, за нас е основен механизъм да задействаме процесите на промяна. При нас дишаш и полагаш реални действия, за да потвърждаваш желанието си за промяна, развитие и лечение на себе си.

В годините на работа с различни дихателни техники, изведохме такива, с които успяваме да постигнем точната доза, ритъм и пластичност на дъха като средство за по-добър живот.

Когато животът тече съзнателно през осъзнаването на дъха, имаш своята лична сила да избереш как да го овладяваш и как да живееш.

Нашето мото „Живей осъзнато. Дишай.“ описва интегралния подход, който прилагаме и важността на дишането за изграждане на връзка със съзнателността. За нас той е пряк път, възможност осъзнато да наблюдаваме, контролираме, разширяваме и използваме собствения си дъх. При добра връзка със собствения дъх, човек се превръща в господар на себе си.

Дъхът съживява важните теми и проблеми в живота и те овластява да ги решаваш с вътрешна сила, увереност и вдъхновение.

Тялото

Втората, но не по важност двигателна сила на метода. Тази безценна божествена структура ни държи в материалния свят. Използваме тялото през цялото време, заедно с дъха, за задвижване и придвижване. Очувствяваме го и му даваме ново усещане за живот чрез съзнателното движение, докосване и самодокосване, осъзнаване на границите му в материята и фините околотелесни нива.

Методът LifeIntegrity ти дава привилегията да опознаеш тялото си и да работиш с него без критичност към неговата форма или състояние. “Има само едно тяло и то е моето, аз съм този, който държи този инструмент и аз съм единственият, който може да обсъжда това, което е то.”

Потапяш се в пълно разбиране за това, какво се случва с тялото ти, за да е такова. Отваряш простор за изследване, лекуване и трансформация, отработваш състояние на непривързаност  към миналото и травмите си.

Звукът

Вселената е звук. Това е взривът, чийто потенциал можем да ползваме във всяка област на живота, стига да го овладеем. Собствения глас, т.нар. природен глас, е онази вътрешна вибрация, която показва нашата уникалност, както пръстовите отпечатъци. Тя  е аспект от съвършенството, с което сме дошли на Земята. Навлизането там е свързване с Източника. През неговото съзнателно, смислово и честотно използване, избора на думите и звуците, ти избираш какво да внесеш в живота си на физическо и енергийно ниво.

Звукът е разширяващ и включващ. Отваря безкраен диапазона на осмисляне, пребиваване, навлизане навътре и включване във вътрешния поток.

Вниманието като висша цел

Времето, когато работим над проблем и за себеразвитие, е време, когато управляваме личната си енергия и личните си емоции. Емоциите са начин да разбираме своите неудовлетворени нужди и как те владеят върху вниманието и енергията.

Посоката на внимание е посоката на личната съзнателност или интегритетът, към който вървим. Вниманието ни придвижва напред и захранва с енергия нашите мечти и цели. То е и най-интересната част от навиците, към които те водим.

Всичко, което ти разказахме до тук е LifeIntegrity – твоят път към твоя съзнателен живот с подкрепа от нас. Заедно правим пътуването към по-добрата си лична версия в хармония със Сътворението.

Jivot_v_Integralnostta-01

LifeIntegrity 2023. Всички права запазени.