Да или не?

Взаимодействията в една двойка са резултат от личния избор. Изборът дали заявката на партньора да се приеме или да се отхвърли, се свежда до „да“ или „не“. И двете посоки са свързани с личните нагласи, както и с усещането за другия. И ако приемането се свързва по-скоро с благоприятна за двамата посока, то отхвърлянето, въплътено в „не“, изреченото „не“ от жената към мъжа, започва оформяне в пространството на „да“ от друга жена.
Знам, че е така, защото го изведох от опита. От личния, разбира се. От яснотата на болката и проясняването след нея. И ще ти споделя, за да си информирана, разбираща, четяща между редовете.

Защо да внимаваш с „не“?
Пиша за определен аспект на „не“, който има връзка с ролята на жената в живота на мъжа. Това е връзката с майката.

Майката е ключова фигура в живота на всеки, за мъжа тя е пристанището, в което винаги има покой за уморения пътешесвеник – мъжа. Тази фигура, майчината, дори при липса на връзка или токсична такава, неизпълнила предназначението си, остава най-важната.
Искаш или не, вярваш или оспорваш, приемаш или отхвърляш, това е закон! Майката е важна!

Каквото и да се опитваш да дадеш на мъжа до теб, ако му откажеш да има в твое лице връзка с майка си, не можеш да компенсираш с нищо друго. Знам за този страх, който живее вътре в теб – да не бъдеш майка му, но, повярвай, това е просто страх.

Изследвам от години връзката между мъжа и жената. Върнах се в почти всяка своя връзка и разгледах аспекта на майката по отношение на мъжа. Разгледах поведението си, действията, върнах се към спомени за мои реакции и последващото развитие от тях. Не бях очарована, но разбрах, че случването по този начин е било единствено резултат от невежество и незнание. А то се случва поради изгубената мъдрост на жените, от липсата на връзка между жените в родовете, от липсата на предаване на знанията на мъдрите жени.

Стореното – сторено. Как да продължиш смислено и мъдро?

Така стигам отново до нуждата от работа, действие, придвижване към една нова позиция в живота. Знам, че писането има паралелна стойност – да алармира, да насочи вниманието, да съдейства с посоката. После идва личната работа. Завръщането към знанието на мъдрите жени е голяма и ключова крачка, с която да се преоткриеш като мъдра жена с мъдри действия. В осъзнаването на простите правила на природата е истината за човешките взаимоотношения. Не в ума, не е в отстояване на позиции, убеждения, принципи. Трябва да разбереш, че само ако прегърнеш с любов образа на майката и го споделиш по подходящ начин с мъжа до теб, можеш да му дадеш всичко. Тогава може да очакваш от него да прекоси пустини, да преплува морета, да победи целия свят, за да го постави в краката ти! Просто и едновременно красиво, нали?
Следвай знаците и чувай себе си. Ако нещо в този текст те е докоснало, предай го нататък.

Христина

За индивидуална работа или групови практики с мен: + 359 895 511 221 или

hello.lifeintegrity@gmail.com

One thought on “Да или не?

Comments are closed.

Jivot_v_Integralnostta-01

LifeIntegrity 2023. Всички права запазени.