Групови практики

ЗА ЗАПИСВАНЕ И ВЪПРОСИ

Амара +359 898 391 491
Мандала +359 894 488 809

На живо и онлайн

Център Амара
Булевард “Витоша” 45

Център Мандала, бул. Мария Луиза

Цена за 60 минути – 18 лв

БЕЛЕЖКА

Важат карти Multisport и Cool Fit

Научавайте за тематични часове в секция график, следете Фейсбук страницата ни за повече разнообразни възможности.
Включете се в затворената Viber група, пишете на +359 895 511 221 

Сесията може да бъде отменена в рамките на най-малко 24 часа преди часът, като се презаписва час в зависимост от нуждите на клиента и възможностите на фасилитатора.

Интегрални практики за справяне със стрес и бърнаут

Бъдещето е на тези, които владеят баланса между материалната и духовната страна на живота. Всяко придвижване в баланс между двата свята, които така или иначе ни движат – видим, физически и невидим, енергиен, отвежда в т.нар. състояние на интегритет. А то представлява цялостност, в която ще изпитваш така търсеното щастие – без излишни действия, продиктувани от матрицата, без потребност да доказваш материално благосъстояние пред света, без да бъдеш далеч от себе си. Важният си ти с твоите цели, по пътя към твоя успех.

Твоето решение е в твоя дъх.

Работата със собствения дъх има възможност да придвижва всяка цел с огромна скорост. Когато се научиш да дишаш съзнателно, това ще ти даде директен достъп до дълбоките нива на енергия на подсъзнанието, които по време на автоматичното дишане са недостъпни. Останалите 3 компонента от формулата на твоя успех са ключови, за да може тя да сработи.

Ние набираме енергия от 4 основни канала – дъх, движение, храна и сън. Всяко намерение в живота може да бъде усилено с подобряване на качеството на тези 4 компонента.

Дъх

Той е една от големите, при това лични отговорности. Състои се в това, да си дадеш сметка за начина, по който дишаш във всеки момент от деня. Да умееш да наблюдаваш дишането си в различните ситуации, в които влизаш. Дихателната работа е задължителен елемент от успеха на всеки високоефективен човек.

Движение

Ако човек въведе в ежедневието си някаква дейност, свързана със съзнателно движение – фитнес, бягане, бойни изкуства, туризъм или върви продължително, може да се каже, че е набавил нужното количество движение. Практикувай редовно.

Храна

Когато човек започне да практикува съзнателно хранене и избира меню, създаващо бодрост и сила. Също, когато приемът на добавки, билки под различна форма и природните продукти се превърнат в неизменна част от живота.

Сън

Това е огромен ресурс за живот, който трябва да бъде набавян отговорно. На мъжете са нужни 7 часа сън, за жените – 8 часа. Така даваш възможност на тялото да премине през всички фази. Така се събуждаш с бодрост и с оптимизъм за живота.

Навигация по твоя път

Методът LifeIntegrity е базиран на работа предимно с дъха – един от тези основни канали. Предназначен е за хора, които искат да се движат съзнателно и с устрем към целите в живота си.

С помощта на умението, което можеш да придобиеш, практикувайки LifeIntegrity, си осигуряваш нова, качествено по-добра, по-балансирана и стабилна енергия за живот.
Ако си търсещ, стремящ се, ако оценяваш свободата да избираш живота си, интегритетът е пътят към тази ценност.  LifeIntegrity е краткото му име.

Водещ на практиката: Валентин Колчев – Миро, консултант по интегративно дишане, коуч и създател на метода LifeIntegrity

ЗА ЗАПИСВАНЕ И ВЪПРОСИ

Център Амара
Булевард “Витоша” 45

Цена за 60 минути – 18 лв

БЕЛЕЖКА

Важат карти Multisport и Cool Fit

Научавайте за тематични часове в секция график, следете Фейсбук страницата ни за повече разнообразни възможности.
Включете се в затворената Viber група, пишете на +359 895 511 221

Гласът на йони – групова практика за жени

Всяка част от нашето тяло има свой глас и е в постоянна комуникация с нас. Тялото дава сигнали и когато започнем да ги усещаме, чуваме и виждаме, се пробужда мъдростта на тялото. Гласът на йони е час, в който се вслушваме в сигналите, идващи към нас от най-съкровеното пространство за всяка жена – нейните детеродни и интимни части.

В човешката история и най-вече в западната култура, свързана с религията, жените са били ощетявани векове наред от правото си да бъдат пълноценни и да останат във връзка със своята сексуалност. Тази тема е нанесла щети на всички поколения преди нас по начин, който има нужда да бъде осъзнат и лекуван. В генеалогичен план, всяка от нас носи родови травми в тази връзка и тези невидими призрачни части ръководят живота ни, без да можем да управляваме и преживяваме себе си пълноценно. Колкото повече упеем да задълбочим връзката с йони и оздравим свързването и със сърцето, толкова повече природата ни на жени започва да ръководи живота и личното щастие на всяка от нас.

Силата на женствеността е приемственост

Когато работим за себе си като жени, ние извършваме и процес на лечение за рода и системата, включваща всички жени, живели преди нас на тази планета. Това е процес на себеосъзнаване, в който личното и груповото са в прегръдка и се превръщат в поле на обща съдба.

Като жени, майки и баби, заедно носим отговорността за предаване на знанието как да живят тези след нас живот във връзка с любовта. Това знание ни е дадено, за да го предаваме нататък, дарявайки живот.  Като част от този свещен акт на сътворяване, нашата йони има нужда да бъде осъзнавана.

Силно вярвам в полето на женската енергия и в това да се споделяме като жени – всяка от нас да бъде ресурс за другите с нейния потенциал. Общуването в женски групи дава онази сила, която в миналото се е предавала по естествен начин между жените в рода заради общото съжителство.

Всяка жена се грижи за себе си, като се свързва с други жени.

От тях би могла да получи подкрепа, допълване и възможност да съзрее в собствената си мъдрост. Когато сме заедно, винаги сме по-силни, а тази сила не идва от мястото на ума. Това е сила, идваща от мъдростта на йони.

Йони е Вселената, в чиято дълбочина намираме път към здраве, осъзнаване, повече щастие. За да се преживяваме като жени. В този час с инструментите на тантра – дъх, движение и звук, се фокусираме върху естественото знание, идващо от природата ни на жени.

ЗА ЗАПИСВАНЕ И ВЪПРОСИ

+359 895 511 221 Христина

+359 888 609 309 Миро

Цена за 180 мин – 50 лв
изисква предварително записване

Специална цена за двама участници, записали се заедно.

БЕЛЕЖКА

В залата има всичко необходимо за процеса. Изберете удобно облекло, за предпочитане.

Практиката се провежда в различни дни от месеца. За да научиш за предстоящата дата, посети График или страницата ни в Фейсбук.

Очаквай тематични групови сесии през предстоящия есенно-зимен сезон. Научавай повече за тях от страницата ни в Фейсбук и другите канали, които подържаме под името LifeIntegrity.

Научавайте за тематични часове в секция график, следете Фейсбук страницата ни за повече разнообразни възможности.
Включете се в затворената Viber група, пишете на +359 895 511 221

Групово интегративно дишане – тренинг терапия

Груповите практики по интегративно дишане са форма за изследване на себе си в малка общност. Така всеки участник получава безценна възможност да се огледа в очите на другите, да получи подкрепа, да надникне за кратко и фрагментарно в света на околните. Подкрепящата среда, в която групата общува, създава усещане, че личните предизвикателства са видяни, чути и приети. В този кръг на споделеност всички са равни и добре дошли. Искаме да излекуваме части от себе си и в това е силата на групата.

Защо тренинг?

Тренинг, защото сме заедно – има водач, извървяни пътища и нови възможности.

Тренинг, защото има игра, автентично преживяване и пряка опитност.

Терапия, защото старите модели оживяват с ново рабиране и лекуват отвътре.

Над 10-годишната ни практика показва, че този формат на израстване е изключително ефективен – всеки работи за себе си, подкрепен от останалите. Бъди с нас, осветявай и подсилвай качествата си на човешко същество.

„Споделям тези редове като човек, който за петнадесет години е преживял почти всички гореопсани състояния. Благодаря, че животът ми даде болка, която ме изтръгна от илюзорната прегръдка на комфорта, където вероятно щях да заспя за дълго. Радвам се на втори шанс – преживявам младост и мъдрост в едно и съм щастлив да споделям личен опит.“ (Валентин Колчев-Миро)

Многото значения на „интегративността

По време на осъзнатото, свързано интензивно дишане, тялото, душата и духът се свързват в едно цяло по силно съкровен начин. И това е едно от значенията на понятията „интегративно“ – интегрирането (свързването) на тялото, духа и душата в едно.

Позволявайки на дъха да тече свободно, ние позволяваме и на разделените и разпръснати части на вътрешният ни свят да се съберат отново в едно. По същият начин, по който умът се свързва отново с тялото, и дисоциирани части от личността могат отново да се присъединят към цялото. И това е второто значение на „интегративно“.

По отношение на методологичната база, интегративното дишане създава възможно най-добрата рамка за изцелителната работа по интегрирането на личността със дъха, ползвайки като основен инструмент работата с дишането, но добавяйки към това и огромен допълнителен инструментариум от различни други методи и техники. И това е третото значение на „интегративно“.

Интегративното дишане обединява и използва широк спектър от дихателни методи, развити от различни школи – холотропно дишане, ребъртинг, вайвейшън, трансформативно дишане, холографско дишане, и др., както и определен брой древни дихателни техники от Изтока, като пранаяма, бхастрика и др. Взимайки под внимание конкретната личностна структура, нивото на вътрешно израстване, както и физическите възможности на конкретния човек, можем да изберем и да използваме оптималния набор от дихателни методи и техники, които да бъдат калибрирани (адаптирани) към индивидуалните му нужди. И това е четвъртото значение на „интегративно“.

Съзнателното дишане е цялост

Дишането, когато се прави съзнателно, интегрира тялото и душата и по този начин е в служба на цялостността. Осъзнато дишане означава да трансферираме тази цялостност във вътрешно преживяване. По време на дихателния процес, определени преживявания от биографичен, а понякога и от трансперсонален характер, биват изведени на съзнателно ниво, така че да бъдат вътрешно приобщени.  За дъха е лесно да извади наяве тези преживявания, „складирани“ на едно дълбоко ниво, и да ги интегрира обратно в мрежата на съзнанието. Дишането разширява тази мрежа на съзнанието, като вплита различните части на личността в нея. Накрая вътрешното осъзнаване я приема като нещо изключително красиво. Нито една нишка и нито един възел не са излишни в тази мрежа.

“Истината е вътре в теб, не я търси никъде другаде” – Ошо

Итегралният подход съчетава в себе си системи като йога, тантра, дао, дихателни практики, медитации, с откритията на съвременната наука: психотерапия, разговори, хипноза, НЛП, регресия, прогресия, хранене и други. Чрез тях търсим фокуса (проекцията), през която да  разберем по-добре света. Откривайки събирателната точка, процесът се превръща в пътешествие с придружител, който стимулира (подканя) и подкрепя пътуващия. Тъй като съзнанието е ориентирано навън (вижда, чува и усеща външния свят), наблюдаващият процеса лесно разбира убежденията и ограниченията, които възпрепятстват една сутуация да бъде видяна по различен начин. Комбинирайки различни системи, в зависимост от индивидуалните нужди и възможности, конкректната ситуация става разбираема (приета), а пътят – отворен за следваща стъпка.

Когато осъзнаваме и заявяваме ясно своите граници и същевременно оставаме в постоянна готовност за връзка със света, създаваме пространство на любов, радост, емпатия и пребиваваме съзнателно в него. Така пътешествието се превръща в приключение, а пътуващият – в изследовател, който разбира, че всяка спирка е възможност за нови избори. Разбираме, че тялото и неговите действия променят материалния свят и че отваряйки врата към под- и свръх съзнанието, намираме прости решения на проблемите, които умът е сътворил.

Интегративно дишане и здраве
Тренинг терапията повлиява и балансира състояния като: депресия, тревожност, апатия, свръхактивност, страхова и други неврози, проблеми с теглото, високо и ниско кръвно налягане, фобии, зависимости. Същевременно, тази терапия е възможност за дълбоки трансперсонални преживявания и търсения отвъд общоприетите правила.

 • Ползи от работа с интегративно дишане:
 • Подобрява психическото и емоционалното състояние.
 • Редуцира тревожността.
 • Справя се с минали травми и травматични събития.
 • Води до осъзнаването на моделите, които саботират здравословното функциониране на всички нива.
 • Освобождава от депресивни и други негативни емоционални състояния.
 • Води до резултати, изразяващи се в повишена самооценка и себеуважение.
 • Помага за отстраняването на различни пристрастявания.
 • Балансира потока на енергията в тялото.
 • Подпомага духовното израстване.
 • Улеснява медитативното вглъбяване.
 • Разширява самоосъзнаването.
 • Подобрява дишането и осъзнатостта за него в ежедневието.
 • Развива способностите за бързо справяне със стреса.
 • Води до разтоварване на цялата система и освобождаване на простраство в нея за новото.

 

ЗА ЗАПИСВАНЕ И ВЪПРОСИ

Амара, бул. „Витоша“ 45

Цена за 60 минути – 18 лв

БЕЛЕЖКА

Важат карти Multisport и Cool Fit

Научавайте за тематични часове в секция график, следете Фейсбук страницата ни за повече разнообразни възможности.
Включете се в затворената Viber група, пишете на +359 895 511 221

Звукотерапия – освободи природния си глас

Ако искаш да разкриеш красотата на своя природен глас, за да се справяш по-добре в комуникацията, да излекуваш притеснението си от това да говориш пред хора или да можеш да изразяваш във всеки момент „Да“ или „Не“, което седи като камък в гърлото, е необходимо да познаваш гласа си и неговите естествени възможности.

От най-ранно детство човек се сблъсква с противоречието за това, да изразява или не гласа си. Докато сме бебета, околните се радват на всяко наше гукане и крясък дори, а само след няколко години започваме да чуваме от възрастните – родители, учители, заповеди за мълчание. Тук именно възникват първите задръжки и те остават в живота ни напред. В областта на гърлото започва да се събира през целия ни живот палитра от неизразени чувства, емоции, неизказани думи, неизразен гняв, премълчана тъга. Всичко това води до напрежение, блокажи и болести в гърлото и в цялото тяло.

С помощта на упражненията в часа по Звуколечение, успяваме да отстраним ефективно блокажите и да освободим своя истински природен глас. А това, естествено, влияе на тембъра, силата, диапазона, дикцията, увереноста в себе си и в собствения глас.

Гласът, това е животът

Заповядайте, за да възродим заедно природния глас.

Младенеца се ражда и заявява това с гласа си. Гласът е ново раждане. Гласът е познание за себе си. Гласът е изразът на чувствата и емоциите.

Гласът е характер. Гласът е творчество. Гласът е вътрешната свобода. Гласът е любов.

Тази практика има за цел да те освободи от натрупания стрес в тялото и ума. Посредством изпяване на определени звуци, словосъчетания, мантри, създаваме определени вибрации, които имат лечебен, изчистващ и зареждащ ефект.

Няма нужда от предварителна подготовка. Всеки се включва според личното ниво на развитие. Целта не е да се развиват вокалните възможности, така че начинът, по който звучиш не е от съществено значение.

Каквото си озвучим, така и в живота ще звучим.

Основното предназначение на това занимание е:

– балансиране на всички чакри и системи в тялото

– изграждане на умение да опознаеш собственото си тяло и неговите звуци

– зареждане на енергийната ти система с чиста енергия, посредством звученето в група (така е възможно да си добавим тези вибрации, които самите ние не произвеждаме)

– подобряване на комуникативните възможности (гласът става по-уверен, по-плътен, изчистен и кристален).

ЗА ЗАПИСВАНЕ И ВЪПРОСИ

+359 888 609 309 – Миро

Oнлайн, в платформата Goggle Meet

Цена за 60 минути – 18 лв

БЕЛЕЖКА

Важат карти Multisport и Cool Fit

Тази практика може да бъде акцентирана за целите на компании,  търсещи висока ефективност за служителите си. На разположение съм да го обсъдим.

Научавайте за тематични часове в секция график, следете Фейсбук страницата ни за повече разнообразни възможности.
Включете се в затворената Viber група, пишете на +359 895 511 221

Практики за вискока ефективност и успех

Бъдещето е на тези, които владеят баланса между материалната и духовната страна на живота. Всяко придвижване в баланс между двата свята, които така или иначе ни движат – видим, физически и невидим, енергиен, отвежда в т.нар. състояние на интегритет. А то представлява цялостност, в която ще изпитваш така търсеното щастие – без излишни действия, продиктувани от матрицата, без потребност да доказваш материално благосъстояние пред света, без да бъдеш далеч от себе си. Важният си ти с твоите цели, по пътя към твоя успех.

Твоето решение е в твоя дъх.

Работата със собствения дъх има възможност да придвижва всяка цел с огромна скорост. Когато се научиш да дишаш съзнателно, това ще ти даде директен достъп до дълбоките нива на енергия на подсъзнанието, които по време на автоматичното дишане са недостъпни. Останалите 3 компонента от формулата на твоя успех са ключови, за да може тя да сработи.

Ние набираме енергия от 4 основни канала – дъх, движение, храна и сън. Всяко намерение в живота може да бъде усилено с подобряване на качеството на тези 4 компонента.

Дъх

Той е една от големите, при това лични отговорности. Състои се в това, да си дадеш сметка за начина, по който дишаш във всеки момент от деня. Да умееш да наблюдаваш дишането си в различните ситуации, в които влизаш. Дихателната работа е задължителен елемент от успеха на всеки високоефективен човек.

Движение

Ако човек въведе в ежедневието си някаква дейност, свързана със съзнателно движение – фитнес, бягане, бойни изкуства, туризъм или върви продължително, може да се каже, че е набавил нужното количество движение. Практикувай редовно.

Храна

Когато човек започне да практикува съзнателно хранене и избира меню, създаващо бодрост и сила. Също, когато приемът на добавки, билки под различна форма и природните продукти се превърнат в неизменна част от живота.

Сън

Това е огромен ресурс за живот, който трябва да бъде набавян отговорно. На мъжете са нужни 7 часа сън, за жените – 8 часа. Така даваш възможност на тялото да премине през всички фази. Така се събуждаш с бодрост и с оптимизъм за живота.

Навигация по твоя път

Методът LifeIntegrity е базиран на работа предимно с дъха – един от тези основни канали. Предназначен е за хора, които искат да се движат съзнателно и с устрем към целите в живота си.

С помощта на умението, което можеш да придобиеш, практикувайки LifeIntegrity, си осигуряваш нова, качествено по-добра, по-балансирана и стабилна енергия за живот.
Ако си търсещ, стремящ се, ако оценяваш свободата да избираш живота си, интегритетът е пътят към тази ценност.  LifeIntegrity е краткото му име.

Водещ на практиката: Валентин Колчев – Миро, консултант по интегративно дишане, коуч и създател на метода LifeIntegrity

ЗА ЗАПИСВАНЕ И ВЪПРОСИ

+359 895 511 221 Христина

Амара, бул. „Витоша“ 45

Цена за 60 минути – 18 лв

БЕЛЕЖКА

Тази практика може да бъде проведена и в индивидуална форма. За да запазиш час, използвай viber +359 895 511 221

Важат карти Multisport и Cool Fit

Дихателни медитации

Практиката се провежда с предварително избрана тема, което дава възможност енергията и осъзнаването от дъха да те пренесе в темата и да получиш повече осъзнаване по нея. Няма за цел да те отведе към преживелищни процеси. Вниманието е насочено към осъзнаване на дъха, в позиция на отпуснатост на тялото и активност на съзнателното дишане.

Идеята за този релаксиращ и освобождаващ час дойде след дълбоко изследване на дъха като форма на преработване на трудни всекидневни ситуации, напрегнати работни взаимоотношения, стресови ситуации от всякакъв характер. В ежедневието сме подложени на напрежение, което често води до това да натрупваме блокажи в определени области от тялото, когато тези места са подложени на постоянно напрежение, така наречените кинестетични бронии.

По време на часа има кратка въвеждаща медитация с която извеждаме съзнанието от динамиката на ежедневието, за да се обърне навътре, към вътрешното Аз, там, където са скрити всички ключове за решаване на задачите. Следва същинската част на дихателния процес, ритъма на дишане се определя в зависимост от насочеността на конкретния час и темата, диша се в определена област на тялото за разтваряне на напластените във времето блокажи там.

След приключването на дихателния процес, съзнанието бавно и постепенно се връща към външния свят поредством изпяване на определени звуци и мантри. Напълно освободени от напрежението, имаме отново възможността да се завърнем към ежедневните задължения в едно състояние на осъзнаване на собствената вътрешна воля, на възможността да сме подкрепени от части на същността си, които в енергията на деня не успяваме да видим и да ползваме.

Ползи и ефективност:

 • Подобрява психическото и емоционалното състояние.
 • Редуцира тревожността.
 • Справя се с минали травми и травматични събития.
 • Води до осъзнаването на моделите, които саботират здравословното функциониране на всички нива.
 • Освобождава от депресивни и други негативни емоционални състояния.
 • Води до резултати, изразяващи се в повишена самооценка и себеуважение.
 • Помага за отстраняването на различни пристрастявания.
 • Балансира потока на енергията в тялото.
 • Подпомага духовното израстване.
 • Улеснява медитативното вглъбяване.
 • Позволява пълноценната изява на любовтта и радостта.
Jivot_v_Integralnostta-01

LifeIntegrity 2023. Всички права запазени.