Свържете се с нас: +359 895 511 221, info@lifeintegrity.eu
Интергративно дишане в група

Интергративно дишане в група

ПРЕДСТОЯЩА ДАТА – 15 февруари 2020г

Какво влагаме в името „интегративно“?

 1. По време на осъзнатото, свързано интензивно дишане, тялото, душата и духа се свързват в едно цяло по един съкровен начин. И това е едно от значенията на „интегративно“ – интегрирането (свързването) на тялото, духа и душата в едно.
 2. Позволявайки на дъха да тече свободно, ние позволяваме и на разделените и разпръснати части на вътрешният ни свят да се съберат отново в едно.q По същият начин, по който умът се свързва отново с тялото, също така, дисоциирани части от личността могат отново да се присъединят към цялото. И това е второто значение на „интегративно“.
 3. По отношение на методологичната база, Интегративното Дишане създава възможно най-добрата рамка за изцелителната работа по интегрирането на личността със дъха, ползвайки като основен инструмент работата с дишането, но добавяйки към това и огромен допълнителен инструментариум от различни други методи и техники. И това е третото значение на „интегративно“.
 4. Интегративното Дишане обединява и използва широк спектър от дихателни методи, развити от различните дихателни школи – Холотропно дишане, Ребъртинг, Вайвейшън, Трансформативно дишане, Холографско дишане, и др., както и определен брой древни дихателни техники от Изтока, като параняма, бхастрика и др. Взимайки под внимание конкретната личностна структура, нивото на вътрешно израстване, както и физическите възможности на конкретният клиент, можем да изберем и да използваме оптималният набор от дихателни методи и техники, които да бъдат калибрирани (адаптирани) към индивидуалните нужди на всеки клиент. И това е четвъртото значение на „интегративно“.

Дишането, когато се прави съзнателно, интегрира тялото и душата и по този начин е в служба на цялостността. Осъзнато дишане означава да трансферираме тази цялостност във вътрешно преживяване. По време на дихателният процес, определени преживявания от биографичен, а понякога и от трансперсонален характер, биват изведени на съзнателно ниво, така че да бъдат вътрешно интегрирани.  За дъха е лесно да извади наяве тези преживявания, които иначе са „складирани“ на едно дълбоко ниво, и да ги интегрира в мрежата на съзнанието, така че те да се интегрират в тази мрежа и да не бъдат повече дисоциирани. Дишането разширява тази мрежа на съзнанието, като вплита различните части на личността в нея, докато накрая вътрешното осъзнаване не я осъзнае като нещо изключително красиво. Нито една нишка и нито един възел не са излишни в тази мрежа.

ИНТЕГРАТИВНО ДИШАНЕ ГРУПОВА СЕСИЯ

“Истината е вътре в теб,не я търси никъде другаде”

                                                                                   ОШО

Итегралния подход съчетава в себе си, от една страна, системи като: йога, тантра, дао, дихателни практики, медитации, с откритията на съвременната наука: психотерапия, разговори, хипноза, НЛП, регресия, прогресия, хранене и други. Чрез тях търсим фокуса(проекцията), през която търсещия възприема и разбира света. Откривайки събирателната точка, процеса се превръща в пътешествие с придружител, който стимулира(подканя) и подкрепя пътуващия. Тъй като съзнанието е ориентирано навън, (вижда,чува и усеща външния свят), наблюдаващия процеса лесно разбира убежденията и ограниченията, които възпрепятства една сутуация да бъде видяна по различен начин. Комбинирайки различни системи, в зависимост от индивидуалните нужди и възможности, конкректната ситуация става разбираема(приета), а пътят – отворен за следваща стъпка.

Когато осъзнаваме и заявяваме ясно своите граници и същевременно оставаме в постоянна готовност за връзка със света, създаваме пространство на любов, радост, емпатия и пребиваваме съзнателно в него. Така пътешествието се превръща в приключение, а пътуващия – в изследовател, който разбира, че всяка спирка е възможност за нови избори. Разбираме, тялото и неговите действия променят материалния свят и че отваряйки врата към под- и свръх съзнанието, намираме прости решения на проблемите, които умът е сътворил.

Тренинг – терапията повлиява и балансира състояния като: депресия, тревожност, апатия, свръхактивност, страхова и други неврози, проблеми с теглото, високо и ниско кръвно налягане, фобии, зависимости. Същевременно тази терапия е възможност за дълбоки трансперсонални прживявания и търсения отвъд общоприетите правила.

Защо се нарича „Тренинг терапия“?

Тренинг, защото сме заедно има водач, извървяни пътища и нови възможности.

Тренинг, защото има игра, автентично преживяване и пряка опитност.

Терапия, защото старите модели оживяват с ново рабиране и лекуват отвътре.

„Споделям тези редове като човек, който за петнадесет години е преживял почти всички гореопсани състояния. Благодаря, че живота ми даде болка, която ме изтръгна от илюзорната прегръгръдка на комфорта, където вероятно щях да заспя за дълго. Радвам се на втори шанс – преживявам младост и мъдрост в едно и съм щастлив да споделям личен опит.“

ИНТЕГРАТИВНОТО ДИШАНЕ

По време на осъзнатото, свързано интензивно дишане, тялото, душата и духа се свързват в едно цяло по съкровен начин – интегриране (свързване) на тялото, духа и душата в едно.

Позволявайки на дъха да тече свободно, ние позволяваме на разделените и разпръснати части на вътрешният ни свят, да се съберат отново в едно. По същият начин, по който умът се свързва с тялото, разделени части от личността, могат отново да се присъединят към цялото. Осъзнато дишане означава да превърнем тази цялостност във вътрешно преживяване.

Интегративното Дишане обединява и използва широк спектър от дихателни методи, развити от различните дихателни школи – Холотропно дишане, Ребъртинг, Вайвейшън, Трансформативно дишане, Холографско дишане, и др., както и древни дихателни техники от Изтока, като пранаяма, бастрика и др. Взимайки под внимание конкретната личностна структура, нивото на вътрешно израстване, както и физическите възможности на конкретният човек, операторът избира оптималния набор от дихателни методи и техники, от които се нуждае отделният клиент.

Дишането е един прекрасен подарък от природата.То е единствената метаболитна функция, която можем да управляваме съзнателно и която в същото време е автономна им функционира и без участието на съзнателния ни ум.Можем да използваме съзнателно дихателния процес, за да подобрим своето здраве.Дишането е също и огледало на на нашата душа, защото е индикатор на нашите базови емоции във всеки един момент.То е и врата към нашата най- дълбока същност, защото чрез осъзнатото дишане ние можем да оказваме благотворно влияние върху нашето съществуване.Потока на дъха ни съпътства от мига на раждането ни до смъртта и благодарение на този поток, ние сме свързани с процесуалната реалност, било съзнателно и несъзнателно, по наша воля или автоматично.От гледна точка на дъха, животът не просто последователна поредица от събития, а външния свят не просто струпване на обекти.Дъхът ни свързва също с един динамичен начин на преживяване на света, в който всичко е в постоянна трансформация, чуждо на каквато и да е форма на статичност или фиксация.

Ползи от работа с интегративно дишане:

 • Подобрява психическото и емоционалното състояние.
 • Редуцира тревожността.
 • Справя се с минали травми и травматични събития.
 • Води до осъзнаването на моделите, които саботират здравословното  ни функциониране на всички нива.
 • Освобождава от депресивни и други негативни емоционални състояния.
 • Води до резултати изразяващи се в повишена самооценка и себеуважение.
 • Помага за отстраняването на различни пристрастявания.
 • Балансира потока на енергията в тялото.
 • Подпомага духовното израстване.
 • Улеснява медитативното вглъбяване.
 • Позволява пълноценната изява на любовтта и радостта.
 • Разширява самоосъзнаването.
 •             Подобрява дишането и осъзнатоста за него в ежедневието
 •             Развива способностите за бързо справяне със стреса
 •             Води до разтоварване на цялата система и освобождаване на простраство в нея за НОВОТО

Цена на практиката 40лв

В залата има всичко необходими за процеса единственно е нужно удобно облекло, за предпочитане спортно.
Започваме в 18:00ч добре е да дойдете 17.45ч за да започнем на време.
Необходимо е предварително записване на тел. +359 89 4488809
Център Мандала

Водещ: Валентин Колчев- Миро

За повече информация относно начина на провеждане на практиката и за други въпроси, моля използвайте тази връзка:

info@lifeintegrity.eu

+359 895 511 221  Христина Славчева

 

Вашият коментар

Close Menu